Energi
Vann og vassdrag
Naturfare
Kart
Konsesjon
Om NVE
Sandkasse
Publisert 14.02.2019

Ny region får snøskredvarsel

Torsdag 14. februar 2019 publiseres de første snøskredvarslene for ny region Heiane, i fylkene Rogaland og Agder.

Kart over ny varslingsregion Heiane, som får daglig varsling på alle faregrader. Regionene Rogalandskysten og Agder Sør varsles ved faregrad 4-stor og faregrad 5-meget stor snøskredfare.

Varselet dekker fjellområdene i store deler av Rogaland og Agder. Daglige varsler blir å finne på varsom.no

- Daglig varsling i fjellet i større deler av Rogaland og Agder vil gi bedre sikkerhet for alle på tur. Varslet er også til nytte for drift av skredutsatte veger og vurdering av skredfare mot bygninger og infrastruktur, sier Rune Engeset som leder av Snøskredvarslingen i NVE.

På varsom.no kan du lese skredvarsler for de fleste fjellområdene i Norge. Det varsles nå snøskredfare for 22 regioner i Norge, inkludert Svalbard. Skredvarslene oppdateres hver dag før 16:00. Du finner også informasjon om snø og skredforhold på www.regobs.no, som er nettstedet hvor snøskredvarslingen samler alle observasjoner som de gjør i felt.

- NVE og Statens vegvesen har observatører i gang i regionen. Men alle som bruker varslet kan også bidra med egne observasjoner av skred og faretegn på Regobs, oppfordrer Engeset.

Varsom og skredvarslingen er tjenester levert av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt.

Kontaktpersoner:

Seksjonssjef, Rune Engeset, tlf. 99 03 88 68
Snøskredvarsler, Solveig Kosberg, tlf. 98 24 36 05