Energi
Vann og vassdrag
Naturfare
Kart
Konsesjon
Om NVE
Sandkasse
Publisert 14.09.2018

NVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen – fremdeles relativt store bevegelser i fjellet

Status fredag kl. 18.00: Hastigheten i øvre del har nå stabilisert seg på rundt 8-10 cm i døgnet.

- I går ettermiddag gikk det det flere skred fra Veslemannen, det største hadde et volum mellom 1000 og 2000 m3. Dette skjedde samtidig som det ble målt store bevegelser i fjellet, sier geolog i NVE, Einar Anda.

Hastigheten avtok utover kvelden og natten, og har nå stabilisert seg på rundt 8-10 cm i døgnet i øvre område og til ca. én cm i døgnet i den nedre delen. Det har vært lite nedbør det siste døgnet. Nedbørsprognosene er usikre, det kan komme endel nedbør det kommende døgnet og frem til mandag. 

På bakgrunn av fremdeles relativt store bevegelser i fjellet og usikkerheten med hvor mye nedbør som kommer opprettholder NVE rødt farenivå.

Veslemannen er et relativt lite, men svært aktivt parti av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. De årlige bevegelsene i Mannen (utenfor Veslemannen) utgjør noen få cm i året, mens den mest aktive delen av Veslemannen har forskjøvet seg mer enn 2 meter det siste året og nedre delen 16 cm.

Veslemannen har et volum på 120 000 - 180 000 m3, det vil si rundt én prosent av det totale volumet av Mannen.

Neste pressebrief

Neste rapport kommer lørdag kl. 10.00. Det blir også organisert en pressebrief på Rauma kulturhus kl. 10.00. NVE og Rauma kommune vil være til stede.

Dagsrapporter for bevegelsene blir publisert her:

https://www.nve.no/flaum-og-skred/fjellskredovervaking/mannen/dagsrapporter-fra-veslemannen/

Pressekontakt

Vakthavende geolog: tlf. 474 55 454 (ikke sms)

Pressetelefon: tlf. 489 97 667 (ikke sms)